GOS/FOS 9:1
Og helsefremmende fordeler
Nutricias patenterte prebiotiske kostfiberblanding består av kortkjedede galaktooligosakkarider og langkjedede fruktooligosakkarider med en 9:1 ratio (forkortet til scGOS/lcFOS 9:1) som gjenspeiler kompleksiteten, mangfoldet og mengden av oligosakkaridstrukturer funnet i morsmelk. I kliniske studier har denne scGOS/lcFOS 9:1 blandingen vist å gi helsefremmende fordeler som resulterte i en helsetilstand mer lik den som ble observert hos friske spedbarn som ammes.
Nutricias patenterte prebiotiske kostfiberblanding består av kortkjedede galaktooligosakkarider og langkjedede fruktooligosakkarider med en 9:1 ratio (forkortet til scGOS/lcFOS 9:1) som gjenspeiler kompleksiteten, mangfoldet og mengden av oligosakkaridstrukturer funnet i morsmelk. I kliniske studier har denne scGOS/lcFOS 9:1 blandingen vist å gi helsefremmende fordeler som resulterte i en helsetilstand mer lik den som ble observert hos friske spedbarn som ammes.
GOS/FOS 9:1 & Allergi
GOS/FOS 9:1 er godt studert og har den lengste kliniske erfaringen blant alle de kommersielt utviklede prebiotiske oligosakkaridene. Den er validert med over 20 års forskning, 15 års klinisk erfaring og mer enn 40 studier, publisert i >90 faglige publikasjoner. Den dokumenterte helsefremmende effekten er ikke bare sunn tarmhelse, men i tillegg også redusert risiko for allergi.
GOS/FOS & World Allergy Organization
I 2016 publiserte World Allergy Organization (WAO) en evidensbasert anbefaling om bruk av tilskudd av prebiotika til alle friske spedbarn som ikke fullammes.8 Denne anbefaling var basert på 19 kliniske studier. Av disse var en GOS/FOS prebiotisk blanding inkludert i 13 studier, og av disse igjen var den patenterte scGOS/lcFOS 9:1 fra Nutricia inkludert i 11 av studiene.
Er du interessert i å lese mer om kliniske studier og faglige publikasjoner på GOS/FOS? Hvis du ønsker å vite mer om medisinsk ernæring og allergi, ta gjerne kontakt med oss.
- Arslanoglu et al. J Nutr 2007;137(11):2420-2424.
- Bruzzese E, et al. Clinical Nutrition 2009;28:156-161.
- Arslanoglu, S, et al. J Nutr 2008; 138(6):1091-5.
- Knol J, et al. JPGN 2005 Jan;40(1):36-42.
- Moro G, et al. JPGN 2002; 34: 291-5.
- Moro G, et al. Arch Dis Child 2006;91(10): 814-9.
- Arslanoglu, S, et al. J Biol Regul Homeost Agents 2012; 26(3):49- 59.
- Cuello-Garcia CA et al. World Allergy Organization Journal. 2016; 9:10.
Dette er en informasjonsside for helsepersonell
© 1996 – 2022 Nutricia